Utan Fakturinos hjälp hade inte vårt mål varit möjligt

Henrik har drivit MC-sajten som säljer bland annat MC-kläder i 12 år. Det är en säsongsbaserad bransch som säljer som mest under sommarmånaderna och mindre på vintern. Företaget har länge velat köpa in egna varumärken och påverka design, produktion och leverans. För att nå det målet behöver de ta ett företagslån. “Vi vill inte vara fast hos svenska lokala leverantörer och sälja samma sak som alla andra och utan det här lånet hade det inte varit möjligt att göra vår egna grej”, berättar Henrik.

Jag blev förvånad att det gick så snabbt och smidigt hos Fakturino

“Det svåraste med företagande är helt klart att få tag i kapital“, berättar Henrik och menar på att man såklart behöver en bra affärsidé men att det sedan inte är lätt att få tag i kapital utan att till exempel sälja företaget till en investerare. “Vanliga banker gör det så långdraget så det nästan är löjligt. En process hos Fakturino tog tre dagar från förfrågan tills jag hade pengarna på kontot. Den processen hade tagit 3 månader om jag hade gått direkt till en storbank” , berättar Henrik.

Det är stor skillnad att få hjälp hos Fakturino än att gå direkt till en bank

Henrik berättar att det är mycket annat man behöver tänka på i företaget förutom likviditeten. “Likviditeten är en stor del men samtidigt en liten del i verksamheten. Det är mycket bättre att det tar tre månader att ta fram en riktigt bra produkt och att det sedan tar tre dagar att få pengarna”. Företaget har få anställda och har inte tid att sitta och granska likviditeten hela tiden och framförallt inte tid att vänta månader för att få ett svar från bankerna. “När jag pratade med banken i våras var dem väldigt långsamma och allmänt ointresserade och jag blev förvånad över att det var så enkelt hos Fakturino” berättar Henrik.

Vill du också jämföra företagsfinansiering hos Fakturino?

Fakturino är Sveriges största jämförelseplattform för företagsfinansiering och hjälper dig att hitta den bästa finansieringslösningen för ditt företag. Fakturino har enbart i Sverige hjälpt över 11 000 företagare att jämföra finansiering direkt på deras plattform och är idag verksamma i Sverige , Estland och Holland. Sedan 2018 är Fakturino en del av Bonnier News.
På Fakturinos plattform kan du snabbt och enkelt jämföra bland upp till 30 banker och finansbolag. Jämförelsen är alltid kostnadsfri, aldrig bindande och du har tillgång till en expert om du undrar något. Du kan logga in i plattformen för att se vilka bud du fått och när du har gjort ditt val så kan du tryggt och säkert signera med Bank-ID.